Heb je al een tuin en ben je niet overtuigd van het aanzicht ervan? Ben je net verhuisd naar een nieuwe woning in Amersfoort en weet je niet hoe je je tuin moet inrichten? Weet je niet hoe je je tuin er zo goed kunt laten uitzien als jij wilt? Geen paniek, raadpleeg gewoon een professionele tuinman in tuinontwerp Amersfoort om je droomtuin waar te maken.

Het enige wat je hoeft te doen is contact opnemen met een tuinexpert die al jouw wensen zal bestuderen en de perfecte tuin voor jou zal maken.

Het werk van een professionele tuinontwerper

De hovenier is verantwoordelijk om aan jouw behoeften te voldoen. Zij bespreken met jou je wensen, bestuderen het terrein, maken schetsen en ontwerpplannen en brengen vervolgens jouw tuin tot leven. Dit is een baan die geavanceerde kennis van de natuur en planten vereist.

De hovenier ontwerpt de tuinen volgens de verschillende ontwerpen die door de klanten worden gevraagd. De klant kan ook helpen bij het ontwerpen en aanleggen van hun eigen tuin, want je weet natuurlijk zelf het beste wat je behoeftes zijn. De tuinman kan je ook helpen jouw eigen tuin te ontwerpen door je online of live advies te geven.

De fasen van het ontwerp van de tuin zelf

De hovenier overlegt met zijn klant wat zijn wensen en projecten zijn met betrekking tot het ontwerp van zijn buitenruimte. Vervolgens maakt hij een gedetailleerde inventaris op, waarbij rekening wordt gehouden met de werkelijke afmetingen van de tuin. Hij kan foto's nemen en markeringen plaatsen om zijn werkgebied in te kaderen. Nadat hij een schatting heeft gemaakt, koopt hij alle benodigdheden en begint met zijn werk.

Het werk van een hovenier is niet alleen om bloemen te planten. Hij is ook een buitenarchitect, die jouw tuin zo ontwerpt dat hij elegant, vriendelijk en verfijnd is.