Je hoeft geen dure filmworkshops, camera's en andere apparatuur aan te schaffen om een ​​professionele en gepolijste video te maken. Werken aan een paar belangrijke details kan echt de slag slaan. Deze basisprincipes van video productie Nijmegen kunnen nuttig zijn voor alle soorten video's, van een simpele vlog tot een hoogwaardige productie.

Zorg voor goede verlichting

De juiste soort verlichting is het grootste geheim van een professioneel ogende, gepolijste video. Op het moment van conceptualisering zou je bewust moeten zijn over je licht. Kijk eerst naar je verhaal en bepaal het soort effect dat je nodig hebt om je verhaal zinvoller te maken. Als je daar eenmaal een duidelijk idee over hebt, zou je het soort lichten moeten bedenken dat je nodig hebt. Bepaal ook waar je ze moet plaatsen om het gewenste effect te krijgen. Als je bijvoorbeeld in een scène een dramatisch effect wilt geven, heb je op bepaalde plaatsen schaduwen nodig. Integendeel, om een ​​opgewekte sfeer te creëren, moet je veel licht gebruiken.

Houd de achtergrond simpel

Fotografeer niet zomaar ergens. Probeer een eenvoudige achtergrond te gebruiken. Als het niet mogelijk is om een ​​effen achtergrond te gebruiken, verbeter je de omgeving door de rommel op de achtergrond te verminderen. Je wordt ook geadviseerd om effen gekleurde achtergronden te gebruiken, zoals een donkergekleurd laken, muur- of achtergrondpapier. Plaats je onderwerp ook een paar meter van de muur om te voorkomen dat er schaduw ontstaat.

Verbeter je compositie

Een professionele filmmaker kan meestal in de eerste paar seconden na het afspelen van de video herkennen dat het werk door een amateur is gedaan. Dus wat doe je? In de meeste gevallen is het de omkadering en compositie. Je moet de Rule of Thirds volgen om de compositie goed te krijgen. Hier wordt het hoofd van het onderwerp iets hoger van het midden geplaatst. Dit geeft loopruimte of visuele ademhaling tijdens het lopen langs de zijkanten.