Masseren is het gebruik van de handpalmen om het lichaam te kneden en warm te wrijven, vaak om gespannen spieren los te maken. Er zijn echter verschillende soorten massages die zich richten op bepaalde delen van het lichaam. Een massagetherapeut van bijvoorbeeld Massagepraktijk Nijmegen wordt ook wel een masseur of masseuse genoemd, als het respectievelijk een man of een vrouw is. Deze therapeut is een professional die is opgeleid om deskundige massages te geven. In de praktijk oefent hij of zij lichte of intense druk uit op specifieke delen van het lichaam, die passen bij het doel van de massage.

Soorten massages

Er zijn verschillende massages die speciaal zijn aangepast voor verschillende doeleinden. Enkele voorbeelden zijn onder andere Hotstone-massage, Zweedse massage, Deep Tissue Massage, Aromatherapie, Trigger Point-massage, Sportmassage, Shiatsu-massage, Reflexologie, Trigger Point-massage, Prenatale massage, Thaise massage, Stoelmassage en Koppels-massage. De meeste hiervan zijn gericht op het verlichten van stress en het bevorderen van ontspanning. Massages zoals hierboven vermeldt, ontlenen hun naam vaak aan het doel waarvoor ze worden uitgevoerd. Om het beste uit een massage te halen, kunt u deze het beste ontvangen van een gecertificeerde massagetherapeut in een spa of massagesalon. Op deze plaatsen kunnen naast de vele ingrediënten de juiste methoden worden toegepast om het doel van die specifieke massagebeoefening te bereiken.

Belang van massage voor het menselijk lichaam

Er zijn tal van voordelen van massages voor het menselijk lichaam. Van herstel tot ontspanning, het toepassingsgebied is enorm. Misschien wel het meest bekende gebruik is om pijn te verlichten. Het is een automatische reflex om een ​​ontstoken of pijnlijke plek op het lichaam te masseren om de pijn te verzachten. Er zijn zelfs diepgaande onderzoeken en ontdekkingen in de wetenschap die aantonen dat massages aandoeningen als migraine en koorts genezen. Dat kan met massages zoals de Hot Stone en Zweedse massage die de doorbloeding en circulatie stimuleren. Andere massages werken ook als stemmingsboosters, angstverlichters, energieboosters, flexibiliteitsversterkers, spierspanningsverlichters of voor algemeen genot en ontspanning.