Heb je al een tijdje last van acne? Nou, je zult blij zijn te weten dat er tegenwoordig nogal wat behandelingen beschikbaar zijn. Veel mensen kunnen echter erg bezorgd zijn om ze te krijgen. Acne is tenslotte een zeer gevoelige huid en je wilt er zeker van zijn dat je de juiste behandeling krijgt voordat je begint. Welnu, hier zijn enkele belangrijke dingen die je tijdens jouw bezoek kunt verwachten:

Vul een consultatieformulier in

Het eerste dat je moet doen als je het behandelcentrum bezoekt, is het invullen van een consultatieformulier. Dit omvat een aantal persoonlijke gegevens, zoals jouw naam, leeftijd en andere zaken. Het formulier wordt gebruikt om jouw behandeldossier op te stellen. Alleen algemene informatie is nodig en niets is te persoonlijk.

Grondige reiniging

Als je eenmaal op jouw gemak bent in de behandelkamer, is de eerste stap in jouw acne behandeling in Rotterdam een ​​grondige reiniging. Dit wordt gedaan om je gezicht te reinigen en eventuele make-up te verwijderen. De reiniging helpt ook om vuil en olie te verwijderen die zich mogelijk op jouw huid hebben opgehoopt. In sommige gevallen kan de schoonheidsspecialiste de reiniging ook toepassen op jouw nek, schouders en zelfs borst als onderdeel van de behandeling.

Stoombehandeling

Sommige salons zullen ook een stoombehandeling geven voordat de behandeling begint. Hoewel de stoom erg prettig aanvoelt op je huid, is hij eigenlijk ontworpen om je poriën te openen zodat je klaar bent voor de behandeling.

De behandeling

Zodra jouw huid goed is voorbereid, gaat de behandeling verder. Jouw schoonheidsspecialiste begint meestal met een peeling waarbij de dode huid wordt verwijderd. Ten tweede worden de acnevlekken verwijderd waarna de schoonheidsspecialiste een masker aanbrengt. Het masker blijft enige tijd zitten. Nadat het is verwijderd, wordt een toner op het gezicht aangebracht. Het proces wordt afgerond met het aanbrengen van een vochtinbrengende crème en zonnebrandcrème.